Poročilo o očiščevalno delovni akciji 2024

V soboto, 14. 4. 2024, ob 9.00,  smo se krajani Sorice  zbrali na športnem igrišču v Sorici.  Predsednik KS Sorica Rudi Pintar je krajane seznanil z potekom delovne akcije. Seznani jih, da se bo poleg rednih očiščevalinh del, postavilo tudi 3 table SORICA (po prenovi) in 3 table katere označujejo prepovedano kampiranje.

V Sp. Danjah so se zbrali ob 8:00 v središču vasi. Predstavnik vaškega odbora Sp. Danje Martin Tavčar je organiziral delo. Očistili so mulde in pometli javno pot Rotek-Sp. Danje.

Predstavnik vaškega odbora Zg. Sorica Jaka Kenda je organiziral postavitev tabel za prepovedano kampiranje.  Skupaj s krajani so uredili nosilce in table postavili na določenih mestih.

Še v delavnici…

 

Že na svojem mestu.

 

Tudi ob igrišču sedaj stoji tabla, katera označuje prepovedano kampiranje.

V celotnem delu vasi se je pomedlo lokalne ceste in javne poti, očistile pa so se tudi mulde in nasipale bankine.

Nasipanje bankin v Sorškem potoku.

Ponovno so se postavile tudi table SORICA. Omenjene table so v Sorici v preteklosti že stale, vendar smo bili zaradi prenove brez njih kar nekaj let. Zato je bil skrajni čas, da so se ponovno postavile in delovna akcija je bil idealen čas za postavitev. Nad postavitvijo je bedel Klemen Šubic, predstavnik vaškega odbora Sp. Sorica.

V akciji…
Groharjeva pesem o Sorici.

Igrišče ob gostišču Macesen se je pomedlo, pokosila pa se je tudi trava ob njem.

Akcija se je zaključila ob 12:00. Vsi udeleženci so se nato lahko opomogli ob hrani s žara katero je pripravil Tine Jensterle.

Po končani akciji je sledil piknik.

 

Akcije se je udeležilo približno 90 vaščanov Sorice in Sp. Danj. Vsem udeležencem akcije se iskreno zahvaljujem!

Akcijo sta organizirala KS Sorica in TD Sorica.

Zapisal:

Rudi Pintar