Turistično društvo Sorica kot svojo glavno kulturno-etnološko prireditev že več kot dvajset let organizira prireditev Pozdrav jeseni (prej Sadovi sadovnjaka, Sadovi jeseni). 

Glavna prireditev je namenjena ohranjanju in predstavitvi lokalnih in tradicionalnih običajev, etnoloških in kulturnih vrednot in se je v svoji bogati zgodovini dotaknila mnogih zanimivih tem. 

Člani turističnega društva so v sklopu prireditve tako obudili sušenje in stiskanje sadja (v pajštubi – stiskalnici sadja), pripravili prikaz izdelave volne in striženja ovac, lovskih običajev, izdelave tradicionalnih jedi, pokazali druga jesenska opravila na vasi, vedno pa etnološki del prireditve obogatili tudi z izbiro domače glasbe, ljudskih pesmi in pripravo različnih zgodovinskih razstav. 

Od leta 2019 je glavna prireditev Pozdrav jeseni namenjena ohranjanju zgodovine tirolske naselitve Zgornje Selške doline. Vas Sorico so namreč v 13. stoletju naselili prebivalci Innichena, od koder so jih freisinški škofje naselili zaradi krčenja ozemlja in viška populacije. V sklopu prireditve se člani turističnega društva trudijo ohraniti bogato kulturno dediščino, ki izvira iz teh časov: od posebnega starega narečja, ledinskih imen, kulturne krajine in arhitekture do tradicionalnega obiska Innichena, kjer delegacija iz Sorice daruje veliko svečo in denarni odpustek (Kaefergeld) za zaščito njihove zemlje.

Pozdrav jeseni tradicionalno poteka v Sorici drugi septembrski vikend kot dvodnevna prireditev. Pri pripravi prireditve sodelujejo tudi otroci v sklopu turističnega podmladka društva, vedno pa je poskrbljeno tudi za lačne in žejne. 

Člani turističnega društva, s svojim prostovoljnim delom in z željo po predstavitvi Sorice v čim lepši podobi, za obiskovalce tako pripravijo prireditev vredno ogleda. Lepo povabljeni!