Sorica je majhna vas, ki jo sestavlja ogromno lepih kotičkov. Pri nas lahko opazujete čudovito neokrnjeno naravo in s pridno roko obdelane travnike in gozdove, ki vam nudijo možnost sprostitve in čudovite sprehode. Sorica je prepletena z več sprehajalnimi potmi. Vsaka je edinstvena, vsaka drugačna in vsaka vam nudi posebno doživetje. Pobegnite v naravo in Sorico spoznajte korak za korakom skozi njene sprehajalne poti. Sprehajalne poti so različno dolge in različno zahtevne. Glede na vaše želje si izberite tiste, ki vam najbolj ustrezajo.

Pot stavbne dediščine 

Sprehod po tej poti svetujemo vsem, ki bi želeli spoznati poseben značaj Sorice v luči stavbarske kulture. Spoznali boste soriško ‘pajštubo’, kaščo, kozolec, baročno cerkev in druge utrinke soriškega stavbarstva.

Tematska pot po Sorici

Tematska pot po Sorici je plod projekta, v katerem so se po vasi postavile table ob pomembnejših točkah v vasi. Pot je dobro označena in vas popelje od Gostišča Macesen do naše cerkvice in vam prek hribčkov in dolin predstavi vse tisto, zaradi česar je Sorica posebna. Če si vzamete čas in greste po tej poti, boste presenečeni, kaj vse vam lahko naša vas nudi in kaj vse se v vasi najde. Spoznajte macesne in začutite njihovo stoletno prisotnost v preteklosti naših rodov.

Sprehajalna pot k slapu Šprücar

Za obiskovalce, ki si želijo kratkih pobegov v naravo, je na robu vasi urejena in označena pot k slapu Šprücar. Pot je srednje težavna in od glavne ceste zahteva približno 15 minut hoje. K slapu radi hodijo tudi domačini, saj nudi odlično sprostitev v napetem ritmu vsakdana. Šele ko stojiš ob slapu, se zaveš, kako majhen si v resnici. In če se počutiš majhnega, tudi tvoje skrbi ne morejo biti velike.

Sprehajalna pot v Košto

Ta pot vas popelje naravnost v samo bit narave v Sorici. Pot je kratka, le nekaj minut hoda od Macesnovega poslopja. Med potjo vas objame gozd in vas nežno popelje do klopce, iz katere lahko opazujete čudovit razgled nad spodnjim delom vasi in okoliškimi hribi. Tam je tako mirno, da si boste tudi kasneje, v hitrem ritmu vsakdana, želeli, da bi vsaj za trenutek lahko posedeli v naročju mirnosti Košte.

Podratitovške vasi (Spodnje Danje, Zgornje Danje, Zabrdo, Torka)

Sorica je idealno izhodišče za izlete v vasi pod Ratitovcem. Pot vas popelje skozi vse naštete vasi, če želite, lahko pot nadaljujete na Ratitovec. Veste, tam zgoraj se čas ustavi. Hkrati boste stopali po poti naprej, a z mislimi potovali v čase, ki so minili. Hiše, stavbna dediščina in sama okolica vas bodo očarali, razbremenili in spomnili na tisto, kar je bilo. Pustite čudoviti naravi, da vas razvaja s svojimi nežnimi vetriči, intenzivno zeleno spomladi, naj vas zasipa s pisanimi listi jeseni. Pri nas je doma mir. Pridite in se ga naužijte.